Conflict over je arbeidscontract?
Wij staan voor je klaar
Direct juridische hulp bij een een conflict over jouw arbeidsovereenkomst. De gespecialiseerde arbeidsjuristen van ARAG Direct helpen je graag. Wij bekijken jouw situatie, geven een eerste advies en bieden daarna verschillende oplossingsmogelijkheden.
Zo helpen we je
- App met een ervaren jurist
- Hoor direct wat je het best kunt doen
- Kies zelf de aanpak die bij jou past
Je eigen jurist
- Altijd direct contact met jouw jurist
- Advies in begrijpelijke en duidelijke taal
- Ondersteuning van 600 juristen
Onze tarieven
Even sparren
Kort overleg met een jurist
- 30 minuten telefonisch contact met een jurist
- Overleg over jouw juridische positie
- Uitleg over wet en regelgeving
Screening
Weten wat jouw mogelijkheden zijn
- Telefonisch gesprek
- Beoordeling van juridische positie, overeenkomst of brief
- Samen strategie bepalen
- Plan van aanpak op maat
Ons uurtarief
Onze juristen komen op voor jouw recht
- Deskundige specialisten met jarenlange ervaring
- Eerlijk over kansen en kosten
- Altijd direct met jouw jurist
- Onderhandelen als het kan, procederen als het moet
Veelgestelde vragen
-
Mag mijn werkgever mijn arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd tussentijds opzeggen?
Ja, dat mag, maar alleen als in de arbeidsovereenkomst een tussentijds opzegbeding is opgenomen. Hierbij moet de werkgever zich wel aan alle regels voor ontslag houden.
Is er geen tussentijdse opzegbepaling opgenomen in de arbeidsovereenkomst, dan kan jouw werkgever niet tussentijds opzeggen, tenzij:
- Jouw werkgever toestemming heeft gekregen van het UWV.
- Jouw werkgever een ontbindingsverzoek indient bij de kantonrechter. -
Mijn werkgever verlaagt mijn salaris vanwege de coronacrisis, mag dat?
Nee, dat mag niet zomaar. Jouw werkgever mag vragen of jij akkoord gaat met een loonverlaging of uitstel van betaling van bijvoorbeeld het vakantiegeld. Maak hierover altijd duidelijke afspraken. Bijvoorbeeld over de duur van de loonverlaging of een terugbetalingsregeling.
Ga je akkoord en krijg je later toch ontslag? Bijvoorbeeld omdat jouw werkgever failliet gaat? Dan krijg je ook een lagere uitkering van het UWV. Het maakt voor deze situatie niet uit of jouw werkgever gebruik maakt van de NOW-regeling van de overheid.
Ga je niet akkoord en krijg je toch een lager salaris? Dan kun je de rechter vragen om een beoordeling.
-
Mijn werkgever maakt gebruik van de NOW-regeling, mag hij mij dan ontslaan?
Ook als de werkgever gebruik maakt van de NOW-regeling kan hij ontslag aanvragen. Dit moet echter volgens de gewone ontslagregels en ontslagweg. Dus bijvoorbeeld door een ontslagvergunning aan het UWV te vragen.
Jouw werkgever mag ook vragen of jij akkoord gaat met een beëindiging met wederzijds goedvinden. Je bent niet verplicht akkoord te gaan. Denk ook goed na of dit voor jou een verstandige keuze is. Het is – zeker nu – niet makkelijk om ander werk te vinden. En een werkloosheidsuitkering duurt niet eeuwig.
Hulp nodig bij het nemen van de juiste beslissing? Stel dan direct jouw vraag aan de juristen van ARAG Direct. Gewoon gratis, via whatsapp.
-
Ik heb een oproepcontract en ik word ineens niet meer opgeroepen, mag dat?
Nee, dat mag niet zomaar.
Een oproepcontract (ook wel: 0-uren-contract) is bedoeld voor wisselend werk. Je werkt alleen als er werk beschikbaar is.
Werk jij al langer dan 3 maanden voor deze werkgever? En heb jij volgens een vast patroon gewerkt? Bijvoorbeeld vaste uren op vaste dagen? Dan kun je aanspraak maken op uitbetaling van die arbeidsuren en vragen om ingezet te worden.
Bereken het gemiddelde aantal uren dat je per week of maand hebt gewerkt over een logische periode. Bijvoorbeeld over de afgelopen 3 of 6 maanden. En leg dit voor aan jouw werkgever.
Controleer ook jouw arbeidsovereenkomst. Jouw werkgever mag de eerste 6 maanden van jouw arbeidsovereenkomst kiezen dat jij geen loon krijgt als je niet werkt.
Tip: Na 12 maanden is een werkgever verplicht jou een vast aantal uren aan te bieden. Je bent niet verplicht om dit te accepteren.
Stel je vraag
Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.